BudgetBeauty

1.31.2011

Ja, ik ben verslaafd

Maar ik denk wel na!

Ik heb echt een nagellak verslaving, zo eentje waar je steeds meer en meer bij blijft kopen omdat er gewoon te veel mooie lakjes zijn terwijl je stiekem weet dat je het niet nodig hebt. Ik denk dat veel beautybloggers daar een probleem mee hebben. Ofja, het is pas een probleem als je er ook echt last van hebt natuurlijk.


Maar deze verslaving zit inmiddels in een fase waar ik beter nadenk over mijn aankopen.
Een goed voorbeeld is de aankoop die ik laatst deed met de Rimmel nagellakjes. Ik wilde Sky High al super lang, maar vond de prijs gewoon niet de moeite waard. Het wachten werd beloond en er kwam een actie waar je 2 lakjes kon halen voor de prijs van 1. Dat bedoel ik dus met nadenken over mijn aankopen. "Vroeger" kocht ik elk lakje wat ik leuk vond en ja, dan ben je zo door je geld heen. Dan kocht ik ineens 6 verschillende lakjes en dan kwam ik thuis en zag ik dat ik bijvoorbeeld al een paar lakjes had met dezelfde kleur. Momenteel ben ik ook gek van aparte lakjes en koop ik ook echt pas een lakje als ik zo'n kleur nog niet heb. Pas toen ik mijn oude zwarte nagellak had weggooit heb ik een nieuwe aangeschaft.


Ik vind zelf dat ik steeds beter kan omgaan met impuls aankopen. Soms denk ik niet na, dan wil ik gewoon iets kopen, maar over het algemeen gaat het me steeds beter af. En het scheelt echt veel geld in mijn portemonnee!
Een koopverslaving is heus niet erg, zolang je er maar bij na blijft denken. Wanneer je maar blijft kopen om te kopen en niet nadenkt of het wel nodig is dan moet je toch echt bij jezelf nagaan of je een probleem hebt.


Het meest bekende voorbeeld van een echte shopaholic! Toen ik dat boek had gelezen en de film had gezien was ik blij dat het bij mij allemaal nog wel mee viel! (:

Hebben jullie ook last van koopverslavingen, of valt het bij jullie wel mee?

xoxo
Nana

1 opmerking:

  1. Haha ik heb die film gezien, die vond ik wel leuk!
    Ik heb denk ik niet echt een shop-probleem, tenminste het kan altijd erger denk ik. Het enige waar ik mee moet stoppen is gaan shoppen als ik haast heb (wat wel eens voorkomt)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen