BudgetBeauty

1.14.2011

Personal message

Hi guys,

even een persoonlijk berichtje over waarom ik al een tijdje niet geblogd heb.

Ik zit namelijk al een hele tijd met school in de knoop en ik ben erachter gekomen dat ik helemaal op de verkeerde opleiding zit. Ik heb dan ook besloten om met de opleiding te stoppen, maar het proces naar deze beslissing heeft me veel stress en slapeloze nachten opgeleverd omdat ik ook dacht aan alle mensen die ik teleur moest stellen en omdat ik een opleiding "hoor" te doen. Maar ik heb besloten dat ik dit jaar echt voor mezelf ga kiezen en niet meer dingen wil doen omdat ze zouden moeten.

Dit is nu de tweede keer dat ik stop met een opleiding dus daarom vond ik het ook erg klote om te moeten vertellen aan mensen dat ik ermee wilde stoppen. Maar over het algemeen wordt er goed op gereageerd en zijn de meeste mensen ook van mening dat ik niet door moet gaan met iets wat mij ongelukkig maakt.

Ik zelf ben momenteel ook niet helemaal mij wat alles een stuk moeilijker maakt. Ik heb zeg maar last van depressie, al heel erg lang, maar het begint me nu echt te irriteren omdat het me van mijn normale dagelijkse dingen afhoudt. Zo kan ik bijvoorbeeld 's middags met een vriendin afspreken om die avond iets leuks te gaan doen maar zodra ik dan thuis ben heb ik nergens zin meer in en wil ik het liefst alleen op mijn kamertje lezen. In combinatie met faalangst is het al helemaal niet tof omdat ik nu niet alleen bang ben om dingen fout te doen, maar als ik iets fout doe dan wordt ik daar ook meteen erg verdrietig om en vind ik mezelf een grote loser.

Kortom, ik moet eerst een met mezelf aan de slag voordat ik weer kan beginnen aan een opleiding. Maar ik weet al wel welke opleiding ik wil gaan doen en heb nu in ieder geval iets om naar toe te werken.
Ik hoop dat jullie het niet stom vinden dat ik dit op mijn blog plaats omdat het heel persoonlijk is en zo, maar ergens hoop ik van jullie misschien wat positieve reacties te krijgen of iets dergelijks.Ik heb sowieso nog miljarden dingen die ik voor deze blog moet reviewen en met jullie wil delen dus daar kunnen jullie zeker naar uitkijken (: Tips en vragen zijn altijd welkom!

xNana

4 opmerkingen:

 1. Sowieso gaat je persoonlijke leven voor je blog eh! Ik heb hier nog nooit eerder gereageerd maar lees al een tijdje mee, en wilde je toch even een hart onder de riem steken.

  Werk lekker aan jezelf, zorg dat je er weer bovenop komt want dat is heel belangrijk! Het leven is veel te mooi om aan je voorbij te laten gaan (klinkt heel dramatisch maargoed). :) Sterkte in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de 'Loesje-quote' echt een goeie!
  mensen verwachten vaak te snel dat iemand de juiste keuzes maakt,
  maar zonder fouten kun je nooit leren de juiste dingen te doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes (: Het geeft me een goed gevoel gegeven ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee! Denk aan jezelf en doe rustig aan, maar geef jezelf ook op z'n tijd een schop onder je kont. Dit is níet lullig bedoeld, maar anders kom je in een neerwaartse spiraal waarbij je niets leuks meer doet. Ik herken het namelijk wel een beetje, en vaak als je tóch afspreekt ondanks dat je geen zin hebt, is het vaak wel leuker dan op je kamertje hangen (achteraf) ook al heb je daar nog zoveel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen