BudgetBeauty

1.09.2011

Me-time

Hi guys!

Het is belangrijk dat je eens in de zoveel tijd even een momentje voor jezelf inlast. Even geen school, werk en zorgen. Wat ik dan het liefste doe is een lekker maskertje en even rusten. Aangezien ik nogsteeds een beetje verkouden was gister vond ik het wel slim om nog even te stomen voordat ik zou gaan stappen. Maar in plaats van alleen maar te stomen heb ik meteen maar even een momentje voor mezelf genomen.Ik heb een grote bak gepakt en water gekookt. Ik strooi wat kamille in de bak (en doe een schepje van die VapoRub erbij tegen mijn snotkop) en daarna giet ik het net gekookte water erover heen. Ik zet een lekker muziekje op en stomen maar! De kamille in de bak ruikt sowieso een stuk lekkerder dan alleen de menthol zooi die erin zit en het werkt ook nog eens verzachtend voor je huid.


De stoom die er vanaf komt zorgt dat je poriën open gaan staan. Ik hou dit ongeveer een kwartier vol en dep daarna mijn gezicht af met een handdoek. Hierna doe ik een maskertje op mijn gezicht. Ik heb zelf het masker van Freeman genomen, maar je kunt natuurlijk elk masker nemen wat je in huis hebt of zelf gemaakt hebt. Nadat je hebt gestoomd is het ook het makkelijkst om met die poriënstrips te werken omdat je poriën dan helemaal openstaan waardoor er meer vuil uit komt. Perfect toch! (: Wanneer het masker hard is geworden spoel ik het af met koud water omdat ik daar lekker van opfris en dan doe ik mijn crème op mijn gezicht. Dan ben ik echt helemaal relaxt en klaar voor een wilde avond stappen.Een hele goede tip:
Een kamille/melk bad is een fijne manier om eens extra te genieten. Laat vijf theezakjes minstens een kwartier trekken in een halve liter warm water en voeg er daarna nog een halve liter melk bij. Giet alles bij je badwater. De melk brengt je vochtgehalte van je huid in orde en de kamille zorgt voor een verzachtend effect.

Helaas heb ik geen bad, maar het lijkt me wel de moeite waard om dit eens te proberen!

Je kunt een zak Gedroogde kamille halen bij de Kruidvat, de prijs weet ik niet meer precies maar het ligt onder de €5,- en je kunt er heel lang mee doen. Je kunt er natuurlijk ook zelf kamillethee van maken, maar dat vind ik persoonlijk niet echt lekker.

xNana

2 opmerkingen:

  1. oooh heerlijk hoorr even een momentje voor je zelf he ! maar waar heb jij dat masker gekocht :D
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oe. Die bad tip klinkt heerlijk, maar ik heb helaas ook geen bad.

    BeantwoordenVerwijderen